Over Pancakes Amsterdam


Ontstaan

PANCAKES Amsterdam is in 2007 opgericht door Nicolette Bosschieter en Ingrid Petiet. De dames wilden een moderne twist geven aan het stoffige imago van pannenkoeken. Dit wilden zij bereiken door een moderne frisse Hollandse uitstraling in de restaurants aan te brengen. Ze zijn daarom een samenwerking aangegaan met ontwerpers Chris Slutter (interieur) en Hugo Kaagman (sprayprint artist).

Inmiddels zijn er 6 vestigingen van PANCAKES Amsterdam: Negen Straatjes, Centraal, Westermarkt, Aan't IJ, Zuidas & Spui 

 [Definitie pannenkoek: pan•nen•koek (de; m; meervoud: pannenkoeken)
in een koekenpan gebakken (dunne) meelkoek. ] 

Eten is herinneren
We gebruiken een beproefd Oudhollands Pannenkoekenrecept. Ons meel wordt ambachtelijk gemalen door een molen in IJsselstein. De molenaar maakt deze speciale pannenkoekenmix met volkorenmeel en boekweit speciaal voor ons. Daarnaast werken we zoveel mogelijk met scharrelproducten, biologische producten en lokale leveranciers. We bakken onze pannenkoeken in speciale pannenkoekenpannen op zeer hoog vuur. Zo kunnen we ouderwets goede Hollandse pannenkoeken serveren.

Smalle maar diepe product focus:
Elk land heeft zijn eigen pannenkoekenrecept. Wij serveren met trots Hollandse pannenkoeken en Amerikaanse pannenkoeken. 

Wij zetten de pannenkoeken op een voetstuk, pannenkoeken waren veel te lang een ondergeschoven kindje of armeluivoedsel. Terwijl het een volledige voedzame, (mogelijk) gezonde maaltijd is, waar Nederland trots op mag zijn en iedereen ter wereld lekker vindt de pannenkoek lekker! Ook voor onze gasten met allergieën hebben wij een breed assortiment pannenkoeken. Wij serveren zowel glutenvrij als lactosevrij en zelfs vegan pannenkoeken. Klik hier voor meer informatie.