Van Gras tot Pannenkoeken

Steeds meer mensen maken zich zorgen over duurzaamheid. Afval verminderen door gebruik te maken van lokaal geproduceerde producten: at PANCAKES Amsterdam wij willen ons deel zo goed mogelijk doen. Daarom gingen we op zoek naar een biologisch, lokaal alternatief voor de melk die in ons Nederlandse pannenkoekrecept zit. In plaats van anonieme, in massa geproduceerde melk wilden we onze melk rechtstreeks van de boerderij halen. En dat is ons gelukt, dankzij MOMA – Meer dan Melk Amsterdam.

Vloeibaar landschap 

De moderne melkboer Marten vond een manier om het land en de stad dichter bij elkaar te brengen. Hoe is het hem gelukt? Door de melk van de koeien op biologische boerderij 'de Groene Griffioen' rechtstreeks van het gras naar glas te brengen, of in ons geval naar pannenkoeken. Samen met Myrte verwerkt hij zelf de melk van hun koeien. Als de melk klaar is voor cappuccino's en pannenkoeken, laden ze alles in hun busje en brengen het naar verschillende locaties in Amsterdam. Dit geeft Marten en Myrte de kans om met hun klanten in gesprek te gaan over duurzame, eerlijke producten, direct van de boerderij. Ze realiseerden zich dat hun klanten graag teruggaan naar de basis. Ze hopen een klein beetje vloeibaar landschap rechtstreeks naar de mensen te brengen en tegelijkertijd bewustzijn te creëren voor duurzame, biologische landbouw. Ze willen ook graag dat de stad weet dat je om dit stukje vloeibare landschap te vinden niet ver hoeft te zoeken.

PANCAKES Amsterdam Van Gras tot Pannenkoeken

'De Groene Griffioen' 

Net buiten Amsterdam lopen dagelijks zo’n vijftig koeien rond in enorme weilanden. Op de boerderij leven de koeien van Montebéliarde 'De Groene Griffioen' en zijn gemakkelijk te herkennen aan hun witte gezichten en kleine hoorns. Boeren Boy en Wendela willen alleen het beste voor hun koeien en eten daarom alleen het gras van hun eigen land. Dat maakt de hele boerderij 100% biologisch. Zij hebben een speciaal plekje in ons hart, want dankzij hen kunnen wij onze gasten voorzien van heerlijke pannenkoeken!

Elke week produceren 8 koeien de melk die wij in onze restaurants gebruiken. Ze worden 's ochtends gemolken en tegen de tijd dat het lunchtijd is, kunnen we hun melk gebruiken om pannenkoeken te bakken. Verser dan dat wordt het niet! Als Marten de melk komt brengen, neemt hij de oude containers mee, om opnieuw te gebruiken. Dat betekent dat we geen melkpakken meer hoeven weg te gooien.

Wij zijn zo blij met onze melkman. Verse, lokale, biologische melk, zonder verspilling. Beter dan dat wordt het niet!

PANCAKES Amsterdam Van Gras tot Pannenkoeken

Wil je weten hoe je zelf Hollandse pannenkoeken maakt? Kijk maar eens bij onze Youtube kanaal en binnenkort zullen je zelfgemaakte pannenkoeken de beste zijn pancakes Amsterdam!

bron: PANCAKES AmsterdamTerug naar het overzicht